Diensten (particulier)

Diensten:

U heeft bouwplannen? Wat is dan de eerst volgende logische stap?  

Gaat u meteen naar een aannemer, een architect of… een bouwkundig ontwerper. 

Wat is de meerwaarde van een bouwkundig ontwerpbureau:

 • Wij beheersen alle facetten van het bouwproces, van vormgeving tot en met de bouwkundige uitwerking. Doordat wij het gehele proces kunnen verzorgen, kunnen wij ook tegen scherpe tarieven werken. We hoeven doorgaans geen externe partijen in te schakelen voor ontwerp en/of bouwkundige uitwerking.

 • Onafhankelijk:  met onze tekeningen kunt u bij elke aannemer terecht voor een prijsopgave. Wij kunnen u begeleiden/adviseren in de keuze van de aannemer(s). Niet elke aannemer is toegerust voor elke klus.  Wij werken samen met meerdere aannemers, maar hebben geen vaste afspraken met specifieke aannemers. Ook als u zelf al een aannemer heeft is dat uiteraard geen probleem.

 • advisering bouwmethodiek: houtskeletbouw, traditioneel (kalkzandsteen/metselwerk) prefab? Wat zijn de voor- en nadelen.

 • Met de uitgebreide tekeningen en de technische omschrijving die wij maken, kan een aannemer een complete bouwprijs calculeren. De kans op meerwerk door onverwachte posten wordt hierdoor aanzienlijk kleiner

 • What You See is What You Get,  doordat wij alles in 3D tekenen/ontwerpen kan het gehele plan driedimensionaal bekeken worden. Wij kunnen fotorealistische impressies maken,  u krijgt dan een realistisch beeld hoe uw bouwplan eruit gaat zien, geen verassingen achteraf.

 • Het uiterlijk van een gebouw wordt bepaald door de hoofdvorm én het materiaalgebruik.  Ook in de keuze van het materiaal kunnen wij u adviseren. Zijn de materialen duurzaam/circulair? Hoe is het onderhoud, zijn de materialen kwetsbaar of juist robuust? Hoe zien ze er over 10 jaar uit? 

 • Controle: Met de uitgebreide tekeningen en een technische omschrijving kan tijdens de bouw gecontroleerd worden of er volgens het ontwerp gebouwd wordt en of de juiste materialen toegepast (voldoende isolatie, luchtdicht e.d.) worden.

 • Degelijke, strakke detaillering conform de laatste voorschriften en het bouwbesluit

 • Doordacht ontwerp waarbij rekening gehouden wordt met de menselijke maat, logische routing en zichtlijnen afgestemd op bestaande situatie/tuin/kavel. Comfort en leefbaarheid vinden wij van groot belang.

 • Duurzaam:  wij profileren ons niet specifiek als ‘duurzaam bureau’ aangezien wij het vanzelfsprekend vinden om zo duurzaam mogelijk te bouwen. We kunnen u goed adviseren  welke duurzame maatregelen nuttig/rendabel zijn. 

 • Architecten hebben vaak een eigen signatuur, waar ze ook graag aan vasthouden. Wij ontwerpen wat u wilt: landelijk / modern / klassiek / eigentijds / industrieel, alles is mogelijk.

Contact

Heeft u nog vragen of wilt u een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen? Vul dan onderstaande gegevens in, dan nemen wij snel contact met u op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.